Hinni (Love Again Joy Ride z Domu Etny)

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI18496%2F17&R=271

Kävin hakemassa Hinnin Puolasta viikkoa ennen joulua 2016, reilun kuukauden kuluttua Mallan kuolemasta. Hinnin myötä suru kääntyi iloksi!

Hinni on reipas, avoin ja iloinen koira. Se on eloisa ja leikkisä, tuo leluja ja houkuttelee leikkimään. Sitä on helppo opettaa ja sillä on hyvä keskittymiskyky. Se ei pelkää ukkosta tai muitakaan kovia ääniä.

 

Hinnillä on selvä paimennusvaisto, ja pentuna se vietti aikaa paimentamalla kanojamme aidan takaa (katso video alempana). Hinni on suorittanut hyväksytysti paimennustaipumuskokeen. Virallisesta luonnetestistä Hinni sai peräti 159 pistettä!

 

Hinni on jalostustarkastettu erinomaisin arvioin. Näyttelyissä Hinni on käynyt lähinnä junioriluokassa ja saanut hyvät arvostelut. Näyttelyt nuortenluokassa jäivät väliin, koska Hinniä puri kyykäärme kuonoon toukokuussa 2018, minkä seurauksena kuonon päältä ja kaulasta lähti kaikki karva. Keväällä 2019 Hinni sai pennut. Viime aikoina ei koronan vuoksi juuri ole ollutkaan näyttelyitä, mutta nyt syyskuussa 2021 Hinni osallistui partacollieiden erikoisnäyttelyyn, sai laatuarvostelun ERInomainen ja sijoittui kolmanneksi narttujen avoimessa luokassa. Hinnin edelle toiseksi sijoittui sen tytär Tove (Silveruddens Sonatina).

Hinni on lonkka- ja kyynärkuvattu (A/A, 0/0) ja silmätarkastettu (ei perinnöllisiä silmäsairauksia).

Hinni on myös geenitestattu CEA:n eli collie eye anomaly –silmäsairauden varalta (terveet geenit). Myös Hinnin DLA-geenit on testattu. Se on tyyppiä parta 5 - parta 2.

 

Hinnin Puolassa asuva isoäiti Lily (Dea-Dro Katherine) eli 17-vuotiaaksi!

Hinni sai 7 pentua vappuaattona 2019 ja toiset 7 tammikuussa 2022.

Hinni tammikuussa 2019.jpg

Hinni tammikuun pakkasessa 2019.

Turkin vaihtuminen on vielä kesken.

Hinni ui.jpg
Hinni tuomarikollegiossa.jpg

Hinni lokakuussa 2018 tuomarikollegiossa koekoirana.

Hinni tykkää uimisesta.

Hinni pieni kanapaimen

Hinni 1 v 2 kk ja Heta 4 kk leikkivät