Malla (Oldbear Lady Liberty)

 

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15358/12&R=271

 

Malla tuli meille kevättalvella 2012 Murren kuoleman jälkeen. Mallan äidinäiti Wappu on meillä syntynyt Pörrin pentu, joka muutti Juukaan Jaana Kortelaisen luo. Pörri on siis Mallan äidinäidinäiti. Ulkonäöltään ja työkoiran olemukseltaan Malla kuitenkin jotenkin muistutti Murrea. Siinä oli siis sekä Pörriä että Murrea, mikä on mukava ajatus. Malla oli kaikinpuolin hieno koira. Sillä oli mukava luonne ja se oli kaunis. Mallan kanssa kokeiltiin paimennustakin. Mallan veli Dallas (Oldbear Yankee Doodle Dandy, om. Maijaliisa Valkonen) on Suomen ensimmäinen paimennusvalion arvon saanut partacollie. 

 

Malla keräsi sertit syksyllä 2014 perättäisistä näyttelyistä ja tuli Suomen muotovalioksi. Kesällä 2015 se voitti partacollieiden erikoisnäyttelyn ja loppukesällä kävimme kolmessa näyttelyssä, joista tuloksena cacib ja cacibiksi muuttuva vara-cacib. Mallan erityisvahvuus oli sen superhienot liitävät liikkeet.

 

Malla kävi treffeillä "Luken" (Kuutsa's Blue Luke JR, om. Sari Kuutti) luona tammikuun 2016 alussa, mutta jäi tyhjäksi. Se harmitti silloin kovasti, mutta jälkikäteen ajatellen noin oli ehkä parempi. Epäonni seurasi toistaan, sillä pari kuukautta astutuksen jälkeen Luke kuoli yllättäen akuuttiin immuunivälitteiseen hemolyyttiseen anemiaan (IMHA), ja seuraavana syksynä Malla menehtyi 4,5 vuoden ikäisenä aggressiiviseen syöpään kahdessa viikossa. Mallan menetys noin nuorena oli hirveä suru, enkä taida ikinä toipua siitä. 

Mallan korvat lentää.jpg
Malla erkkarissa 2015.jpg
Agilityä (15).JPG
Malla ja pallo maalla.jpg